Saturday, December 18, 2010

LAWATAN MUHIBBAH AYAHANDA AMIN HAMZAH

Pada 16 Dec 2010, sekali lagi Ayahanda membuat lawatan muhibbah ke PSGSM cawangan Kelantan. Lawatan ini sudah menjadi rutin tahunan bagi Ayahanda. Telah menjadi Tanggungjawab Ayahanda ingin melihat kejayaan anak muridnya menjangkau matang walaupun berada di perbezaan negeri. Oleh yang demikian Ayahanda sanggup menurunkan pelbagai ilmu demi kemajuan Anak2 Gayong khususnya anak Gayong Serantau Kelantan sepanjang beliau berada 3 hari di Kelantan. kami begitu sebak melihat kesanggupan ayahanda untuk hadir ke kelantan dengan hanya menaiki Bas.

Pada hari pertama Ayahanda telah menghadiri Majlis Perlimau Sintuk Tapak di Sekolah Maahad Tahfiz Sains Darul Aman Kok Lanas dengan memandikan seramai 52 orang anak2 Gayong..dalam waktu yang sama Ayahanda merasa Girang dan Gembira dengan Semangat anak2 Gayong yang berada di Gelanggang tersebut. dengan demikian Ayahanda berbesar hati menamakan gelanggang MTS Darul Aman kepada Gelanggang Harimau Berantai Meor Rahman.

Pada malam tersebut bermula Kursus Kejurulatihan kepada semua anak gayong bertaraf Jurulatih bengkong Kuning ke atas yang terdiri daripada 9 Daerah dan kursus ini diteruskan sehingga pagi Sabtu.
Pada sebelah malamnya pula, mesyuarat diadakan Khusus berbincang untuk merancang mengadakan Majlis Besar2an untuk meraikan Penubuhan secara rasmi Pertubuhan Seni Gayong Serantau Malaysia Negeri Kelantan dan juga Majlis Gayong Perdana Negeri dengan diisikan persembahan2 yang luar Biasa seperti "Gantung", "Bengkok Besi Panas dengan gigi" , Pemecahan Batu Konkrit di dada, Tetak seluruh Tubuh, Tarik Tali Gajah dan banyak lagi yang masih dirahsiakan.
Manakala Permainan senjata pula akan dipertontonkan senjata2 yang tidak pernah dipamerkan kepada orang ramai dimana2 negeri seperti, Gada-Gada, Rencong Aceh, Pisau Tangan, Sabit, Perisai dan pelbagai lagi yang akan di pertontonkan..

Semoga Allah mempermudahkan segala perancangan yang kami aturkan...

Wassalam

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...