Wednesday, June 26, 2013

Kursus Seni Bela Diri Wanita Dan Ujian Kenaikan Bengkong


Allahamdulilah panjat syukur kehadrat Ilahi selamat dan selesai lah kursus seni bela diri wanita serta ujian kenaikan bengkong bagi bengkong pelangi putih dan bengkong pelangi hijau tahniah di ucapkan bagi yang berjaya.

Kursus ini di jalankan di MAHAAD TAHFIZ SAINS perempuan tanah merah pada tarikh 23-25 hbln jun 2013 ini termasuk dengan hari ujian pada 25 hrbln jun 2013.

Kursus ini telah dihadiri tenaga pengajar yang berpengalaman iaitu Yang Di Pertua(YDP) silat seni gayong serantau kelantan sendiri saudara ustaq Wan Abdul Halim Bin Wan Omar serta dibantu oleh tenaga pengajar yang lain yang berpengalaman juga iaitu Naib Yang Di Pertua(YDP1) saudara ustaq Mohd Atiqullah Bin Sidek, Setiausaha saudara ustaq Mohd Hafisze Bin Md.Idrus dan saudara En.Muhammad Yusop Bin Hj Mohd Nasushardin.

Kursus ini telah dihadiri seramai 200 orang peserta wanita di mahaad tahfiz sains tanah merah. Didalam kursus ini para peserta didedahkan dangan lebih terperincil berkaitan dengan seni serta pergerakan yang lebih berkesan untuk digunakan pada saat-saat kecemasan ketika dihadapi diri serta orang sekeliling.

Peserta di juga didedahkan pergerakan seni gerakan untuk digunakan ketika hendak bergerak didalam tempur tangan kosong mahupun seni senjata.saudara ustaq Atiqullah sedang memberi taklimat berkaitan ujian akan dijalankan...
peserta ujian sedang giat menjalani latihan terakhir sebelum ujian bermula..
ujian sedang berlansung untuk bengkong kosong ke bengkong pelangi putih...

ujian untuk bengkong pelangi putih naik ke bengkong pelangi hijau dan sedang diberi arahan oleh saudara En.Muhammad Yusop

para peserta sedang diuji oleh saudara En.Isma Adli Bin Ismail..

para peserta didedahkan serba sedikit berkaitan seni gerakan cindai oleh saudara ustaq Wan Abdul Halim...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...